Bir Sayfa Seçin

TİS tavan hoparlörleriyle ses daha kalitelidir.

TİS Tavan hoparlörü net ses kalitesi, 100 watt

Zarif tasarım, çerçevesiz bir ızgara ve basit kurulumla, bu tavan hoparlörü net ses kalitesi, 100 watt 8 ohm ve 6,5 ”polipropilen içerir. Izgara kapağı neredeyse tavanda oturur, cilalı ve güzel bir görünüm verir. Ayrıca kare ızgaralı olarak mevcuttur.

Mutfaktaki tavan hoparlörü TİS ses sistemi'ne bağlayın ve performansının keyfini çıkarın. Sadece yemekleri unutmadığınızdan emin olun!

En sevdiğiniz arka plan müziğini farklı durumlar için ayarlayın ve TİS Audio Player ile istediğiniz ortamı yaratın.

açıklama

Açıklama

özellikleri

Özellikleri

video

Video

ürün detayı

Ürün Detayı

dokümanlar

Dokümanlar

firmware

Firmware

Hoparlör Tarihçesi

Kelime anlamı olarak “yüksek konuşan, ses çıkaran” anlamına gelen hoparlör, Fransızca bir kelimeden çeşitli dillere yerleşmiştir. Elektrik akımı değişimlerini ses titreşimlerine çevirmeye yarayan bu cihaz, 1920’li yıllarda ortaya çıkmış.tavan hoparlörü

Bu yıllarda farklı ihtiyaçlardan ortaya çıkan hoparlör ilk kez 1924-1925 yıllarında üretilmiş; onu geliştiren ise Chester W. Rice ve Edward W. Kellogg’un yaptığı çalışmalar olmuş. Bu gelişmeden sonra günümüzde kullanıldığı şeklinden çok da farklı bir şekli ortaya çıkmayan hoparlör, sistem olarak aynı işleyişi devam ettirmektedir.

Hoparlör nasıl çalışır?

Hoparlörler çalışma şekillerine göre farklılık gösterir. Elektrodinamik, magnetostatik, elektrostatik ve elektromanyetik hoparlör olmak üzere dörde ayrılan hoparlörler, yapısına bakıldığında standart bir sistem sunar. Hareketli bobinli hoparlör, daire şeklinde bir diyaframdan oluşur; diyaframın ortası ve kenar kısımları yaylar yardımıyla metal bir çerçeveye asılı durumdadır. Bu diyaframın ortasında sıkı bir biçimde sabitlenmiş silindir şeklinde bir çekirdek ve bu çekirdeğe sarılı bir şekilde duran bir ses bobini yer alır.

Bu çekirdek ve bobin bir mıknatısın artı ve eksi kutupları arasında yer alır. Hoparlörün ilk ortaya çıktığı yıllarda elektromıknatıslar kullanılıyorken, günümüzde yumuşak demirden yapılmış mıknatıs ve seramik maddeler kullanılmaktadır.

Hoparlörün bölümleri nelerdir?

Tüm hoparlörler 3 temel ses bölümünden meydana gelir. Bas, Mid ve Tiz denilen bu bölümlerin yapıları farklıdır. Bas bölümü daha geniş bir diyaframa sahipken, Tiz bölümüne doğru daha küçük çapta hoparlörler yer almaya başlar.

Bu hoparlörlerin okumasını yapacakları frekansları crossover denilen ses frekanslarını ayrıştıran ve dağıtan aracılar sağlar.

Kaynak: ABREC

wdt_IDÖzellikAçıklama
1Model:TIS-SPK-XC6-FLO
2Mont Türü:Tavan - Frameli ve Frame Siz
3Watt:80w PMPO
4Resistant:8 Ohm
5Cross Over:Evet
6Senaryo:Evet
7Material:Plastik ve Metal
8Akıllı Ağ:Hayır
s

Daha fazla bilgi edilmek için okların üstene tıklayın!

<

Hoparlör tutucu aparatı

<

Mıknatıslı kapak

<

Hoparlör ses çıkışı

KURULUM TALİMATI

0/5 (0 Reviews)