Bir Sayfa Seçin

 

 

 

Geofencing ile bulunduğunuz yere göre senaryolar tanımlayabilirsiniz

Evimiz, huzura kavuştuğumuz özel bir ada gibidir, tabii güvenli olması şartıyla. Aksi halde ev, kötü giden bir günde kamuya açık bir hale gelebilir. Nerede olursanız olun, evinizi kontrol edin. Birisi eve girdiğinde uyarıları almak, garaj kapısını açmak, bodrumdaki gaz borularında kaçak var mı kontrol etmek. Hepsi zeki ev otomasyon sisteminiz sayesinde artık çok kolay.

Her zaman her yerde evinizde olanları kontrol edin. TIS Akıllı Ev Sistemlerini kullanarak kolayca evinize yerleştirdiğimiz kameraları uzaktan mobil cihazınızdan canlı güvenlik kamerası olarak izleyebilirsiniz. Evinizin bütün komutları parmaklarınızın ucunda.

Aynı zaman da biz TIS olarak evinizi daha da güvenilir bir hale getirdik nasıl mı?

Geofencing Nedir?

TIS akıllı evdeki ilginç seçeneklerinden biri de Geofencing dir. Bu teknolojiyi kullanarak bulunduğunuz yere göre senaryolar tanımlayabilirsiniz.geofencing

Tatile gideceğinizi ve güvenlik sisteminizi etkinleştirmeyi unuttuğunuzu hayal edin. Bu durumda, TIS akıllı ev, evinizden 10 kilometreden fazla bir mesafeyi geçtikten sonra güvenlik sistemini otomatik olarak etkinleştirir. Bu teknolojiye başka bir örnek vermek gerekirse, evinize döndüğünüzde veya mesafeniz 2 kilometreden az olduğunda klima sistemini aktif hale getirmesidir.

bu teknoloji sizin nerde olduğunuzu cep telefonu vasıtasıyla algılar. Örneğin; uçak rezervasyonunuza geç kaldığınız için evden apar topar çıkmak zorunda kaldınız ve klimanızı, elektriğinizi, doğalgazınızı, perdelerinizi, aydınlatmanızı kapatmadınız, siz daha öncesinde senaryo ettiğiniz için evden 5 km uzaklaştığınızda otomatik olarak herşeyi kapatır alarmı etkinleştirerek size bir uyarı mesaj gönderir.

Geofencing nasıl enerji tasarrufu sağlar

Soğuk bir hava da ofis içerisindeki sıcak havayı sürekli tutmak için bazı günler sürekli açık tutmak zorunda kalıyorsunuz ya da iş çıkışında kapatmayı unutuyorsunuz buda hem enerji tüketimine hem de cebinize zarar olarak yansıyor. Fakat Geofencing sistemini kullanarak siz ofisten çıktığınızda tanımlamış olduğunuz senaryoya uyarak 5 km sonrasında bütün ısıtmaları otomatik olarak kapatır ve ertesi günü ofise geldiğiniz zaman 5 km ofise yakınlaştığınız anda bütün ısıtma sistemlerini otomatik olarak çalıştırır ve sizler ofise geldiğinizde sıcak bir ortamla sizi karşılamış oluyor. Böylece TİS Akıllı Bina Sisteminin sizlerde doyasıya tadını çıkarın.