Kapı kilidi

Akıllı otel de oda kapısı, RFID tanımlama teknolojisi kullanılarak çalıştırılabilir. Eski sistemlerden farklı olarak, bu sistem kart ve kapı kilidi arasında doğrudan temas gerektirmez ve konuk kartı kapı kilidini kapatmak için yeterlidir. Bu tür kilit kontrol sisteminde, bağımsız olarak kilitlenen geleneksel sistemden farklı olarak, bilgi otel yönetim sistemi ve resepsiyon alanı için entegre bir platform aracılığıyla iletilir. Böylece, herhangi bir zamanda, konuklar, temizlikçiler, otel teknisyenleri, vb. kişilerin giriş ve çıkışları odadan izlenebilmektedir.

Oda içi güç anahtarı

Otel odasındaki normal güç anahtarlarıyla ilgili sorunlardan biri, normal bir kart, hatta bir kartvizit yerleştirerek kapatılabilir veya sistemi aktif hale getirebilir. Bu soruna uygun bir çözüm akıllı otel de, RFID kart okuyucularını güç anahtarlarıyla kullanmaktır. Bu şekilde, sistem yalnızca o oda için RFID kartı, kabul ediyor ve odanın elektriğini sağlıyor. RFID kartlarını diğer odalarda koymak güç sistemini etkinleştirmiyor.

Senaryo tanımı ile akıllı anahtarları kullanın

Akıllı otel de tüm aydınlatma, elektrik sistemleri ve klimayı kontrol etmek için oda içindeki akıllı anahtarları kullanabilirsiniz. Bu tuşların normal çalışmasına ek olarak, üzerinde önceden tanımlanmış senaryolar ayarlayabilirsiniz. Örneğin, uyku senaryosu tuşuna basıldığında, oturma odasındaki ışıklar kapatılır ve yatak odası bölümündeki tüm ışıklar, lamba hariç kapatılır. Veya, mesela TV izleme senaryosu bazı ışıkları kapatıyor, bazıları ise yanıyor.

Sensörü camlara yerleştirin

Akıllı otel de salon pencereleri açıksa, soğutma / ısıtma sistemi çalışıyorsa bu bir tür enerji israfı. Pencereye bir sensör yerleştirerek ve bir soğutma / ısıtma termostatına bağlayarak, pencere açıldığında otomatik olarak soğutma / ısıtma kapatılır ve böylece enerji israfının önüne geçebilirsiniz.

Başucu kontrol paneli

Komodinin üzerine veya yatağın yanındaki duvara bir kontrol paneli monte edilebilir. Bu kontrol paneli, aşağıdakiler gibi çeşitli özellikler sunar:

  • Odanın içindeki tüm aydınlatma hatlarını açın ve kapatın
  • Klima sistemini açın ve kapatın
  • Perdenin açılması ve kapatılması (elektrikli panjur montajı durumunda)
  • Açın ve kapatın ve TV kanallarını değiştirin
  • Yiyecek istemek
  • Makyaj Odası (Bu durumda, talep resepsiyona gönderilir ve ilgili ışık kapının arkasından etkinleştirilir)
  • Çamaşırhane (Bu durumda, talep resepsiyona gönderilir ve ilgili ışık kapının arkasında etkinleştirilir)
  • Rahatsız etmeyin (Bu durumda, istek resepsiyona gönderilir ve ilgili ışık kapının arkasında etkinleştirilir)